Engineering i Skolen. National udbredelse og forankring af engineering som praksisfaglig didaktik
Projektbeskrivelse
Tænk som en ingeniør – praktisk problemløsning i naturfag
Projektet er tredje fase i et 10-årigt program, som startede i 2017. I denne fase er der fokus på national udbredelse og forankring af engineering som praksisfaglig didaktik i grundskolen.
Målet for projektet er, at engineering i 2027 skal være en integreret del af skolens undervisning, og at lærere og lærerstuderende i hele landet skal have stabil adgang til kompetenceudvikling. Praksisfaglig undervisning med engineering skal engagere en bredere gruppe af elever – og gøre det lettere at vælge en fremtid som STEM-faglært eller inden for ingeniørfaget, science eller IT.
Engineering er enkelt sagt ”ingeniørens arbejdsmetode”, dvs. undersøgelsesbaseret undervisning, hvor eleverne arbejder projektbaseret, anvendelsesorienteret og kreativt med et konkret, autentisk problem, som de skal finde deres egen løsning på. Eleverne skal lære at undersøge, opstille hypoteser, teste, justere – og finde konkrete løsninger.
Projektet uddanner lærere på både grundskoler og læreruddannelser på alle landets seks professionshøjskoler. Mindst 1.000 lærere i 20-30 kommuner kompetenceudvikles frem mod 2027 i det fireårige projekt, 41.800 elever vil undervejs møde didaktikken; dertil kommer 88.000 årlige deltagere i events.