FabLab Ærø - Danmarks bedste ø-makerspace
Projektbeskrivelse
I Ærø Kommune ønsker man at samle alle uddannelsesniveauer i en fælles indsats for at styrke teknologiforståelsen og kreativiteten hos kommunens børn og unge. Det skal ske ved at fokusere på udviklingen af et centralt makerspace-miljø. Og afsættet er godt, for miljøet er allerede i gang som et græsrodsprojekt på Motorfabrikken Marstal, der ejes af den almennyttige fond Fonden Motorfabrikken Marstal. Makerspace-projektet, der strækker sig over tre år, har potentiale til at forandre uddannelseslandskabet og skabe nye muligheder for fremtidens generationer.
For at sikre projektets succes skal der ansættes en og en halv FabLab-leder, hvis hovedopgave er at skabe optimale betingelser for, at alle børn og unge kan drage fordel af makerspacet og øge deres teknologiforståelse. Samtidig uddannes hele 19 undervisere, der vil samarbejde med det lokale erhvervsliv for at skabe læringsforløb, der er solidt forankret i nærmiljøet.
Projektet introducerer også en pionermodel, hvor fire pionerer fra forskellige uddannelsesenheder uddannes på FabLab RUC på Roskilde Universitet. Disse pionerer spiller en afgørende rolle i at træne og vejlede yderligere 15 lokale undervisere som FabLab-piloter.
Målgruppen for projekt er Ærøs folkeskoleelever og ikke mindre end 647 børn og unge. I første omgang skal de fire pionerer uddannes, så de er rustet til at vejlede og øge teknologiforståelsen hos de lokale undervisere.