Nyheder

Science i fritiden: Robotterne kommer… på sommercamps

Flere børn og unge får nu mulighed for være med til øjenåbnende fritidsaktiviteter, der bringer naturvidenskab og teknologi ind i deres hverdag. VILLUM FONDEN giver 23 millioner kr. til otte initiativer, der gør science sjovt og lærerigt overalt i fritids-Danmark  – fra camps og klubber til kulturinstitutioner og ude i det fri.  
Dato
Insert related sub-area here
Børn, unge og science

Science i fritiden er et af VILLUM FONDENs fokusområder under uddelingsområdet Børn, unge og science. Området bidrager til løsninger og nationale initiativer med et overordnet formål: flere børn med stærk science-kapital.

Science er ikke bare noget, der sker henne i skolen. Der er science overalt omkring os – i havet der stiger, rapsmarker der gror, fly der letter og algoritmer, der former vores billeder af verden.

I programmet Science i fritiden støtter VILLUM FONDEN fritidsorganisationer og institutioner, der skaber sjove og inspirerende fritidsaktiviteter, der giver børn og unge mulighed for at dyrke og styrke interessen for naturvidenskab og teknologi:

”Børn og unges interesse for science bliver ikke kun stimuleret af dygtige lærere i skolen. Det er vigtigt, at de oplever hands-on, hvordan science har betydning for deres hverdag, og at de får gode oplevelser med science i fritiden – sammen med netværk og familie. De otte projekter, der nu får bevillinger, vil de næste år åbne både døre og natur for et væld af spændende science-aktiviteter for børn og unge rundt om i landet,” siger fondsrådgiver Marianne Lomholt fra VILLUM FONDENs uddelingsområde Børn, unge og science.

Evaluering

VILLUM FONDEN har fået Rambøll og Københavns Professionshøjskole til at evaluere Science i fritiden-programmet. Læs de to rapporter:

Evaluering af science i fritiden, 2. rapport, 2023
Midtvejsevaluering, 1. rapport 2022 

VILLUM FONDEN giver 23 millioner kr. til de otte projekter, der alle inviterer til inspirerende og engagerende science-fritidsaktiviteter med relevant og horisontudvidende science-indhold med fokus på fællesskab og inddragelse. Flere af årets projekter sætter spot på bæredygtighed og klimaaftryk - man kan fx eksperimentere med bæredygtigt byggeri ved hjælp af bio-hybrid arkitektur, der udforsker kombinationen af tekniske elementer med levende organismer som svampe. Og man kan møde både SciencePirater og JuniorRangers.

SE DE OTTE PROJEKTER: