GastroLabCollege: Tværfaglig, praksisnær klimaundervisning i gastrolaboratorier på fødevarefaglige erhvervsuddannelser
Projektbeskrivelse
UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole vil i samarbejde fire erhvervsskoler (Techcollege i Aalborg, Kold College i Odense, College360 i Silkeborg og Hotel- og Restaurantskolen i Valby ) udvikle, afprøve og formidle fødevarerelateret klimaundervisning og tilhørende materialer til gastronomuddannelsen.
Et gastrolaboratorium (GastroLab) er en blanding mellem et moderne køkken og et laboratorium, hvor formålet er, at eleverne med en undersøgende naturvidenskabelig tilgang lærer om mad, smag og gastronomi. I forbindelse med projektet bliver der etablere et netværk for fødevarerelateret klimaundervisning på tværs af Danmark. Alt materiale bliver tilgængeligt i et klimatema på den tværdisciplinære digitale viden- og læringsplatform for mad, gastrofysik og smagsdidaktik.