Villum Fonden åbner igen for ansøgninger, der med originale idéer vil være med til at flytte hverdagens indendørsaktiviteter udenfor i dagslys og frisk luft. Alle kan søge - lige fra borgerforeninger og fritidsklubber til tegnestuer, organisationer, kommuner m.fl.
I alt har vi afsat 20 mio. kr. fordelt på to puljer:
Den lille pulje: 5 mio. kr.
Puljen er forbeholdt mindre projekter estimeret til 100.000 - 500.000 kr., og er forbeholdt borgere, private og offentlige grupper, naboer, klassekammerater m.fl. med idéer til, hvordan indendørsaktiviteter kan rykkes udenfor og integreres i skolegården, skoven, havnen, byen m.m.
Læs mere om de "mindre projekter" nedenfor.
Den store pulje: 15. mio. kr.
Puljen er forbeholdt større projekter estimeret til 500.000 – 5 mio. kr., og er forbeholdt organisationer og professionelle aktører, som f.eks. arkitekter, bygherrer og organisationer med innovative projektidéer, som kan rykke hverdagens indendørsaktiviteter udendørs - eksempelvis i form af friluftsundervisningsrum, nyfortolkninger af atriumgårde, arkader og andre uderum, der skaber nye overgange mellem ude og inde.
Læs mere om de "større projekter" nedenfor.
Har du en inspirerende eller eksperimenterende projektidé, der kan flytte nogle af hverdagens indendørsaktiviteter udenfor og bidrage til et sundere og gladere hverdagsmiljø?
Puljen er forbeholdt borgere, private og offentlige grupper, naboer eller klassekammerater med idéer til, hvordan indendørsaktiviteter kan rykkes udenfor i skolegården, skoven, havnen, byen m.m.
Vi efterlyser projekter, der kan imødekomme flere af eller alle nedenstående punkter:
NB: Inkluderer jeres projekt indkøb af materiel eller udstyr, så husk at redegøre for, hvilke aktiviteter materiel og/eller udstyr skal bruges til og af hvem.
Puljen til de større projekter er forbeholdt organisationer og professionelle aktører, som fx arkitekter, bygherrer og organisationer med innovative projektidéer, som kan rykke hverdagens indendørsaktiviteter udendørs.
Vi søger idéer, der bygger videre på arkitekturens og byggeriets eksisterende erfaringer og traditioner; eksempelvis friluftsundervisningsrum på skoler eller nyfortolkninger af atriumgårde, arkader og andre uderum, der skaber nye overgange mellem ude og inde.
Vi imødeser overvejelser vedrørende projektets bæredygtige tiltag. Det kan være i form af forventet reduktion af energiforbrug og/ eller anden klimabelastende reduktion i form af genanvendelse eller besparelse af materialer m.m.
Vi efterlyser projekter, der kan imødekomme flere af eller alle nedenstående punkter:
Husk venligst at gennemlæse dokumenterne 'Budgetvejledning' og 'Vejledningen til den gode ansøgning', inden du indsender din ansøgning.
De indkomne ansøgninger bliver i efteråret vurderet og kvalificeret i Villum Fondens arbejdsgruppe med faglig sparring fra hhv. Ellen Kathrine Hansen, ph.d. og lektor i lysdesign ved Aalborg Universitet i København, og Per Arnold Andersen, arkitekt MAA og særlig rådgiver i VELUX Gruppen.
Ved den endelige udvælgelse af projekter tilstræbes en bred geografisk spredning og variation af projekter, målgrupper og ansøgere. Alle ansøgere får svar medio december 2024.
Villum Fonden imødekommer projekter, der aktivt indarbejder miljø- og bæredygtighedshensyn for at minimere klimaaftrykket. Derfor prioriteres projekter, der kan demonstrere ansvarsbevidste klimavalg i det samlede projekt. Indenfor byggeri og anlæg prioriteres desuden projekter, der enkelt kan redegøre for, hvordan der arbejdes bevidst med valg af materialer – eksempelvis ved at bruge LCA-simuleringer og/eller andre valg og værktøjer, der tilsammen minimerer klimaaftrykket.