Fra alle os til alle jer: Et naturvidenskabeligt juleunivers

Den 1. december 2021 kan vi se det første afsnit af en ny familiejulekalender, der åbner døren til naturvidenskabens spændende verden. Fire fonde støtter kalenderprojektet. 

Et samarbejde mellem Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet, Nordisk Film Production og TV 2 skal krydre julehyggen anno 2021 med sej science. Sammen skal de skabe et juleunivers i form af en tv-julekalender, der sætter fokus på de store naturvidenskabelige opdagelser, og med tilknyttede virtuelle og fysiske aktiviteter, hvor familier sammen kan prøve kræfter med naturvidenskaben. 

- Det bliver en ny måde at formidle naturvidenskab på. Selvom naturvidenskab er en naturlig del af vores hverdag, har de fleste børn, unge og voksne til gode at opdage, hvor stor en indflydelse naturvidenskaben rent faktisk har på vores daglige liv, fortæller institutleder ved Niels Bohr Institutet professor Jan W. Thomsen.

Fun facts & funding

Julekalenderen bliver startskuddet til en fejring af, at det i 2022 er 100 år siden, Niels Bohr modtog Nobelprisen i fysik. 

Projektet bliver støttet af Novo Nordisk Fonden, Poul Due Jensens Fond (Grundfos Fonden), Bitten & Mads Clausens Fond og VILLUM FONDEN. 

Aktiviteter på skærm og stuegulv

VILLUM FONDEN har bevilliget 15 mio. kr. til kalenderprojektet under fondens program for børn, unge og science:

- Det er vores mål, at børn og unge skal opleve science som vedkommende i deres hverdag, og juleuniverset kan bringe naturens undere og naturvidenskabens opdagelser helt ind i stuerne til børnefamilierne. Hver dag vil der i tilknytning til julekalenderen være sjove og øjenåbnende aktiviteter, man kan prøve kræfter med på både skærm og stuegulv, og i hele 2022 vil der blive fulgt op med naturvidenskab i børnehøjde rundt omkring i hele landet, siger programchef Agi Csonka. 

Læs mere i Københavns Universitets pressemeddelelse om kalenderprojektet.

 

Kontakt:
Anna Høxbro Bak
Kommunikationsrådgiver, VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN
Phone: 
+45 22 64 03 55