Ansvarlige investeringer

Samfundsansvar

Vores investeringer skal være ansvarlige. Det er vigtigt for os, da vi mener, at ansvarlige investeringer kan bidrage positivt til at indfri globale mål for bæredygtig udvikling og til at løse en række andre samfundsmæssige udfordringer.

Vi placerer vores investeringer på en skala, der viser graden af samfundsansvar - se figuren nedenfor. 

Vi ønsker at flytte så mange investeringer som muligt til højre på skalaen, under stadig hensyntagen til det overordnede formål at skabe det højest mulige afkast.

To gange årligt screener vi vores aktier og virksomhedsobligationer for overholdelse af FNs retningslinjer for god virksomhedsdrift (Global Compact), og vi indgår i dialog med de virksomheder, som overtræder retningslinjerne.

Politik for ansvarlige investeringer

Skattekodeks

Skatteindtægter udgør en væsentlig del af et velfungerende samfund, og området har derfor høj prioritet for os. Vi har sammen med en række andre danske fonde tiltrådt et fælles skattekodeks udarbejdet af en række af Danmarks største pensionskasser.

Fondene tilslutter sig pensionssektorens fælles skattekodeks

Du kan læse pressemeddelelsens fra 21.12.2020 her.

Fondenes Net-Zero strategi

Fondene vedtog i 2021 en Net-Zero strategi for fondenes finansielle investeringer. Strategien indeholder bindende mål på tre områder, som skal nås ultimo 2025.