Bestyrelse

Her kan du læse om de retningslinjer, der gælder for valg til fondens bestyrelse og om det honorar, som bestyrelsesmedlemmer modtager.

VELUX FONDENs bestyrelse er selvsupplerende og tilstræber en sammensætning, så medlemmerne har bred indsigt i de områder, som fondene støtter.

Et medlem skal være efterkommer af fondens stifter, Villum Kann Rasmussen.

Bestyrelsens arbejde

Bestyrelsen er ansvarlig for fondens strategi og træffer endelig afgørelse i alle uddelingssager og andre spørgsmål af betydning for fonden – fx politikker for formueforvaltning og governance. Det sker på bestyrelsesmøder ca. hver anden måned. 

Udover bestyrelsesmøder deltager bestyrelsesmedlemmer i en årlig strategidag, og formandskabet deltager desuden i formøder mv.

 

Valg til bestyrelsen

Ifølge fundatsen skal alle bestyrelsesmedlemmer være myndige, uberygtede, vederhæftige og modne personer, hvoraf halvdelen skal være bosat i Danmark’.

Bestyrelsesmedlemmer kan maksimalt  sidde i 10 år (efterkommere af Villum Kann Rasmussen dog op til 15 år), aldersgrænsen er 75 år, og ét bestyrelsesmedlem er på valg hvert år efter en fast rækkefølge. Et nyt bestyrelsesmedlem indtræder i sin forgængers nummer i rækkefølgen.

Der kan vælges en observatør, som skal være efterkommer af stifteren. Observatøren følger møderne, men har ikke stemmeret.

Honorarer

Fondens bestyrelsesmedlemmer modtager et fast honorar på 190.000 kr. pr. år. Forpersonens honorar udgør 380.000 kr. pr. år og næstforpersonens 285.000 kr. pr. år. Observatører modtager 95.000 kr. pr. år.

Bestyrelsesmedlemmerne modtager honorar for opgaver, som medlemmer af fondens investeringskomité eller andre komiteer, der understøtter fondens arbejde.